Putpeliu kiausiniai
Putpeliu kiausiniai

Putpelių kiaušiniai

2.30€

Turimomis maistinėmis savybėmis putpelių kiaušiniai pranoksta vištos kiaušinius, nes juose daugiau kalio, fosforo, geležies, cinko, vitaminų B1, B2, vitamino A, biologiškai aktyvių medžiagų, polinesočiųjų riebalų rūgščių ir folio rūgšties bei daugelio nepakeičiamų amino rūgščių. Jie pranoksta vištų kiaušinius ir skonio savybėmis, tinkami ilgam laikymui, labai sterilūs, nes juose niekada nebūna patologinė mikroflora. Skirtingai nuo kitų naminių paukščių kiaušinių, putpelių kiaušiniai vieninteliai, kuriuos galima vartoti žalius nesibaiminant užsikrėsti infekcinėmis ligomis. Cholesterolio gerokai mažiau, nei kituose kiaušiniuose, todėl labai tinkami dietininkams, nevalgantiems mėsos arba fiziškai aktyviems žmonėms.

Kambario temperatūroje putpelių kiaušiniai švieži išlieka iki mėnesio, šaldytuve – net iki dviejų mėnesių. Kaip juos virti? Labai paprastai – taip pat, kaip vištos kiaušinius, tik trumpiau. Putpelių kiaušinius išsivirsite akimirksniu – į verdantį vandenį įdėtą kiaušinį išėmę po 1,5 minutės skanausite minkštai virtą, o palaikę 2–3 minutes – kietai virtą kiaušinį. Šių margaspalvių gražuolių skonis – itin švelnus, todėl tikrai drąsiai naudokite juos gamindami naminį majonezą.

Dėžutė (18 vnt.) – 2.30 EUR

Atsiliepimų dar nėra.

Parašykite pirmą atsiliepimą apie “Putpelių kiaušiniai”